27 maart: poëzienacht ... tot diep in het donker


Poëzienacht ‘...tot diep in het donker'                 Poëzie en muziek in vier tonen

Zaterdag 27 maart 2010 - Concertgebouw Brugge - 18u30 tot 03u00.

Download HIER de reductiebon u aangeboden door vzw HoedGekruid.

Download HIER het programma.

Alle info vindt u op www.dubbeltijd.be 

'...tot diep in het donker' is een grensverleggende poëzienacht die liefhebbers verrast en leken op een prikkelende wijze met poëzie laat kennismaken.

U wordt ontvoerd naar de ‘Uithoeken van de poëzie' waar acteurs in intieme salons hun lievelingspoëzie brengen. U kan er ook de zintuiglijke theaterperformance ‘The Smile off Your Face' van Ontroerend Goed beleven.

In de kamermuziekzaal wordt de tweejaarlijkse Guido Gezelle-prijs uitgereikt. De Concertzaal fungeert als podium voor de Toonzetters, topdichters (o.a. Komrij, Nolens, Kopland, Korteweg...) lezen er naast debutanten van niveau. Na een flinke scheut Experiment krijg je een stevige shot Rock-‘n-roll en dooft de nacht uit op de tonen van Jazz en Hiphop.

Van Venijnig Gebroed uit Brugge tot Gerrit Komrij die komt afgereisd uit Portugal, van de gestileerde aftakelingspoëzie van Luuk Gruwez tot de noisy gitaarintermezzi van Mauro Pawlowski, van uitgestoten klankpoëzie tot de breekbare liedjes met een hoek af van Blackie and the Oohoos. ‘...tot diep in het donker' biedt een rijkelijk en kruidig poëtisch menu.

De Poëzienacht kadert in de tentoonstelling Poëzie in dubbeltijd, ‘een kleine ritselende revolutie'. Nog tot 23 mei in Brugge.

Productie: Brugge Plus vzw en Musea Brugge i.s.m. Concertgebouw en Bibliotheek Brugge.
Concept: Gwy Mandelinck en Handelsreizigers in Ideeën 

Ná de poëzienacht vindt u in de rubriek fotos 2010 een beeldig fotoverslagje.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >