07 februari: crowdfunding

 
HoedGekruid vzw nodigt uit:
 
Crowdfunding, van 'mijn idee tot 'ons project'

Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij een groep investeerders, de crowd, en ondernemers samenwerken en investeren in nieuwe projecten. Vele kleine investeerders geven een relatief klein bedrag wat bij elkaar opgeteld leidt tot een grote som, het benodigde kapitaal om een project op te starten. Internet speelt een enorm belangrijke rol bij crowdfunding. Door de snelle, goedkope en efficiënte manier van communiceren maakt internet het mogelijk om snel een groep investeerders bij elkaar te brengen. Toepassingsmogelijkheden lijken oneindig…

Tijdens 'Crowdfunding, van 'mijn idee' tot 'ons project'' wordt gefocust op de toepassing van crowdfunding in de creatieve sector.

Programma

  • Inleiding: Yamila Idrissi (Vlaams volksvertegenwoordiger sp.a)
  • Keynote: Roy Cremers, initiator en projectmanager van Voordekunst (Crowdfundingplatform door Amsterdams Fonds voor de kunst), Bart Becks, Sonicangel (Belgisch Crowdfundingplatform)
  • Panelgesprek met Bart Becks (Sonicangel &Filmangel.TV), Piet Callens (Cultuurinvest), Paul Corthouts (oKo), Michael Roskam (regisseur)
  • Conclusie door Yamila Idrissi "Hoe kan de overheid crowdfunding versterken?"
  • Afsluitende receptie

Praktisch

Dinsdag 7 februari 2012, 14.00 - 16.00 uur, Bar KVS, Arduinkaai 7, Brussel

De toegang is gratis, inschrijven verplicht voor 3 februari via els.verhaegen@vlaamsparlement.be of +32 (0)2 552 42 52

 

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >