07 oktober: Boonmarathon

HoedGekruid vzw nodigt uit voor

" De voorstad groeit - Brussel, een eiland "

bij het Passa Porta event  De Grote Boonmarathon

 7 oktober in KVS Brussel,

De opnames kan u HIER bekijken en beluisteren

Beste vrienden,

Nadat HoedGekruid vzw in 't Goudblommeke van Papier reeds eerder een expo
" L.P.B. : Brussel, een eiland "  organiseerde,
krijgt op zondag 7 oktober het Louis Paul Boonjaar 2012 een mooi slotakkoord
met De Grote Boonmarathon in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Louis Paul Boon (1912-1979) zou dit jaar honderd zijn geworden. Dat werd de voorbije maanden al op uiteenlopende manieren gevierd in het kader van Boon!2012. 

Tientallen fans, auteurs en kunstenaars komen op 7 oktober naar de grote zaal van de KVS om Boon te eren. Ze lezen hun favoriete passages uit zijn oeuvre voor en vertellen waarom we vandaag nog steeds Boon moeten lezen en herlezen.

Overdag, van 12u tot 18u, delen Boonliefhebbers het podium met schrijvers, acteurs en kunstenaars zoals Kristien De Proost, Chris Lomme, Els Moors, Michaël R. Roskam, Jacques De Decker, Jan Van Imschoot, Filip Van Zandycke en Willem van Zadelhoff.

Om 20u start het avondprogramma, gepresenteerd door actrice Viviane De Muynck, met o.a. Herman Brusselmans, Kristien Hemmerechts, Josse De Pauw, Caroline Lamarche, Mauro Pawlowski, Thomas Rosenboom en Peter Verhelst. Boons generatiegenoot Ivo Michiels levert een persoonlijke bijdrage vanuit Zuid-Frankrijk.  

Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Nobele Prijs van Passa Porta, een eer die voorheen grootheden als Borges, Kafka en Claus te beurt is gevallen. Louis Pauls zoon Jo Boon neemt de prijs in ontvangst uit handen van de bekende Britse schrijver en Boonfan Jonathan Coe. Theatermaker Chokri Ben Chikha (Louis Paul Boonprijs 2005) en auteur Jeroen Olyslaegers houden samen een bijzondere laudatio.

Het hele gebeuren is online te volgen via een livestream op cobra.be (12:00-18:00 en 20:00-23:00), die ook wordt uitgezonden in het Letterenhuis in Antwerpen en in Boonstad Aalst. 

De Grote Boonmarathon is een initiatief van het internationale literatuurhuis Passa Porta, in coproductie met de Stad Aalst, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, KVS en Cobra.be.

Praktisch:om 12 u. in KVS (Lakensestraat 146, 300 Brussel).
Vrije toegang

Om 20 u. in KVS (Lakensestraat 146, 300 Brussel)
Tickets (voor het avondprogramma) € 12 / 10, 02 210 11 12 of via tickets@kvs.be

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >