26 januari: gedichtenweek

Twee avontuurlijke reizen door de poëzie, door Peter Holvoet-Hanssen.

Hij omschrijft zichzelf als "troubadour", reizend hedendaags dichter. In zijn nieuwe show reist hij ook door het grote landschap van de wereldpoëzie en zijn eigen kapertochten in taal. Zijn shows rijgen echter niet alleen woorden, taal aan elkaar, maar hij is ook sterk visueel bezig, al houdt hij niet van het begrip "performer".


Zijn talenten kon u reeds bewonderen tijdens de gedichtendag van de scholengroep Brussel in de zaal Molière in 2007 en op 09 september 2008 tijdens de voorstelling van DW b De Bloemen in het Kaaitheater (zie foto's onderaan deze pagina).
Net dit jaar vereert de stad Antwerpen zijn inzet door hem voor twee jaar stadsdichter te benoemen.

 

Peter Holvoet-Hanssen nodigde woordenkapers uit om onder de stadshuid te kruipen en woorden te jutten; hij filtert hun bevindingen mee tot stadsverzen. Vrijbus, de nomadische observatiepost, overbrugt disciplines en labels. Kunstenaars uit alle richtingen komen op bezoek. Het resultaat van drie dagen 'Vrijbussen' worden vandaag teruggegeven via een 'woordenkraam'.

Vrijbus, een door NCNP tot poëziebus omgebouwde lijnbus, is een sociaal-artistiek project met dichters van vzw Wit.h en acteurs van De Figuranten.

U kan Peter Holvoet-Hanssen in zijn nieuwste, meer dan een uur durende, show bezig zien in RHoK - Etterbeek op dinsdag 26 januari om 19.30 uur en op zaterdag 30 januari om 14.00 uur.

Tijdens gedichtenweek toont HoedGekruid vzw een fotoband tussen een troubadour, een theatraal reisverhaal en worden linken gelegd tussen elders en hier op de kleine beeldende expo in de gang van het RHoK.

 

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >