01 november: ken je buren!

HoedGekruid vzw en boekhandel De Zonvloed Mechelen
i.s.m. met het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Taalunie
nodigen uit voor

Ken Je Buren!

Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel Ken je buren! organiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren dit najaar voor de derde keer een tournee met verwante Vlaamse en Nederlandse auteurs langs podia in Vlaanderen en Nederland.

De tournee brengt het kruim van de Nederlandse en Vlaamse letteren op het podium. Drie auteursduo's, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres. Dichter, non-fictie- of proza-auteur: in Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Neske Beks en Els Moors brengen een bijzonder en theatraal pleidooi voor het verkennen van de grenzen van de eigen seksualiteit en identiteit. Bernard Dewulf en Miek Zwamborn herkennen in elkaars werk een passie voor beeldende kunst en taal. En Ann Meskens en K. Schippers vertellen hoe een gemeenschappelijke fascinatie voor Jacques Tati uitgroeide tot een vriendschap. In Vlaanderen toert Ann Meskens met Joke Hermsen (o.a. Kairos en Stil de tijd) die in haar werk het maatschappelijke engagement niet schuwt. Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Presentator Friedl' Lesage leidt het programma in goede banen.

Graag aanwezigheid bevestigen: bestelling@dezondvloed.be

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >