12 juli: One Million Years

Hoedgekruid vzw nodigt uit:

i.s.m. Bozar

 

Leden van HoedGekruid vzw lezen voor en nemen deel aan het kunstproject van On Kawara

ON KAWARA. ONE MILLION YEARS

One Million Years, een episch werk van On Kawara, uit 1969, documenteert het verstrijken en optekenen van de tijd. Het 20-delige werk bestaat uit twee boeken, Past en Future, die elk één miljoen jaar bestrijken. Past is opgedragen aan ‘alle mensen die geleefd hebben en gestorven zijn’ en heeft betrekking op de jaren tussen 998.031 v.Chr. tot 1969. Future is opgedragen ‘aan de laatste’ en loopt tot 1.001.980.

Sinds de eerste publieke lezing, in 1993 in het Dia Center for the Arts in New York, vinden in steden over de hele wereld lezingen van One Million Years plaats, met een man en een vrouw die om beurten data uit Past en Future lezen. Elke nieuwe lezing sluit in numerieke volgorde aan op de vorige sessie, totdat alle jaartallen gelezen zijn.

Het Paleis voor Schone Kunsten zette op 14 juli een punt achter drie intense weken met openbare lezingen uit One Million Years. Deze Belgische première kende zoveel succes dat het project tot 8 september 2013 verlengd word! Heb je nog niet de kans gehad deze unieke ervaring te beleven? Schrijf je dan HIER in voor een van de volgende sessies (iedere sessie duurt 90 minuten) die tussen 3 en 8 september 2013 zullen plaatsvinden. Opgepast, de lezingen gebeuren in het Engels. Intussen gaat het voorlezen verder door middel van een geluidsband. 

Curator: Tommy Simoens

Datum: 09 juli 2013

Uur: 16u00 tem 17u30

Paleis voor Schone Kunsten/Bozar, Ravensteinstraat, Brussel

Vrije toegang voor iedereen

 

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >