17 mei: Brusselse academie

 

Brussels academy is een stadsuniversiteit voor iedereen.
Kennis is cool. En belangrijk om samen stad te maken. De kennis over Brussel wordt ter beschikking gesteld van de civiele maatschappij. Hou jij van Brussel? Dan kom je toch luisteren, leren en mee discussiëren in de Brussels Academy! 

 

 Hoedgekruid vzw nodigt uit:

 

 

LEZING 3:  TALEN

 Een lessenreeks die een brede waaier aan elementen overloopt waar steden vandaag de dag mee worden geconfronteerd, met een speciale focus op de situatie in Brussel en op de vraag wat we er samen aan kunnen doen. 8 vrijdagen op een rij, van 14u tot 16u in het Maison des Cultures in Molenbeek. Als je minstens 6 van de 8 lessen van deze reeks bijwoont ontvang je op het einde een attest van aanwezigheid van de Brussels Academy. De lessenreeks wordt ditmaal gegeven in het Frans. De discussie met de deelnemers verloopt in het Frans, Nederlands en Engels.

Brusselse professoren, experten en onderzoekers nodigen je uit om samen te lunchen. Noem het een vrije raadpleging waar je jouw vragen over Brussel kan stellen in een gezellige sfeer. Soep, broodjes en drank aan democratische prijzen, of breng zelf je boterhammen mee. 

 

Programma:

12.30 u tot 14.00u


Stads café Urbain     -    geen afgebakend thema

 

 

14.00 u tot 16.00 u

Een stad is geen land - met Prof. Eric Corijn


 

17.00 u tot 19.00 u

 

Stads labo urbain: talen

 In maart 2013 werd de derde Taalbarometer (Brio/VUB) bekend gemaakt die het taalgebruik in Brussel in kaart brengt. Onderzoeker Prof. Dr. Rudi Janssens (Brio/VUB) komt langs om de – soms ook opvallende – resultaten toe te lichten. De taalverscheidenheid van Brussel heeft een impact op de mogelijkheden om « samen stad te maken ». In dit groepsgesprek denken we na welke consequenties dit Babelse Brussel heeft voor wie activiteiten in de stad organiseert of projecten opzet. Volstaat het om tweetalig te communiceren? Wint het Engels aan belang? En bereiken we zonder het Arabisch wel iedereen in de stad?

 

Locatie:         

       Mommaertsstraat 4, 1090 Sint-Jans-Molenbeek

 

 Bereikbaar:

        Metro: Graaf van Vlaanderen (ligne/lijn 1, 5) of Ribaucourt (ligne/lijn 2, 6)
        Bus: 89 / Tram: 51
        Villo: station 17 Graaf van Vlaanderen of station 50 Ribaucourt
        Auto: beperkte parkeergelegenheid !

 

Contact en inschrijving:

        info@brusselsacademy.be

        tel. 02 629 37 41

          Inschrijving online: klik HIER

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >