19 maart: Irak, 10 jaar later

 

HoedGekruid vzw nodigt uit voor

een debat/lezing

 

" Weerstand en solidariteit "

 

Om de 10de verjaardag van de invasie in Irak te herdenken, organiseren het Kaaitheater en het BRussells Tribunal i.s.m. HoedGekruid vzw een gesprek met Haifa Zangana, Irakese schrijfster en journaliste, en advocaat Sabah Al Mukhtar. Het thema zijn niet alleen de gruweldaden die onder de bezetting gepleegd werden en ook vandaag nog doorgaan, maar ook de massale protesten sinds de Arabische lente die dit voorjaar een hoogtepunt lijken te bereiken (maar in onze media onzichtbaar blijven).

Gastheer is Lieven De Cauter, voor het laatst in zijn rol van voorzitter van het BRussells Tribunal, dat eertijds een ‘Russell tribunaal’ inrichtte tegen de illegale invasie. Moderator is Werner Trio.
   
Na een muzikaal intermezzo door qanunspeler Osama Abdulrasol, volgt de uitreiking van de BRussells Awards for Resistance and Solidarity: de award voor verzet gaat naar Uday al Zaidi, een van de leiders van de Arabische lente in Irak; de award voor solidariteit gaat naar Ayse Berktay, medeoprichter van het World Tribunal of Iraq, die sinds anderhalf jaar gevangen zit in Turkije.
 
Aansluitend is er receptie.
 
Waar? - Kaaitheater, Sainctelette 20, 1000 Brussel
Wanneer? - Dinsdag 19 maart 2013
Hoe laat? - 20:00 u
 
 
FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >