27 september: Peeters en Petry

 

HoedGekruid vzw

nodigt uit voor

 

" Scènes in de boekhandel met Koen Peeters en Yves Petry "
 
 
Een fotoverslag vindt u in de rubriek foto's 2013 of klik HIER     
 

In " Scènes " dialogeren zeventien Nederlandstalige auteurs met de minischilderijen van Robert Devriendt. Om deze unieke samenwerking op gepaste wijze voor te stellen, organiseren DW B en MER. Paper Kunsthalle eensigneertourneelangs een aantal Vlaamse boekhandels. Tijdens de boekvoorstelling gaan telkens twee schrijvers na een voorleesmoment in dialoog met de kunstenaar. Daarna volgt een signeersessie met aperitief. U bent van harte welkom bij ons om 20u00 met Koen Peeters en Yves Petry.

Devriendt ziet zijn reeksen minischilderijen als scènes van een groot verhaal, als verschillende hoofdstukken van een roman of film. De schilder schort er het lineaire tijdsverloop in op, zoomt in op geheimzinnige details (een supermooie auto, de ‘perfecte’ blonde vrouw, een bos, een taxidermist, een bebloed T-shirt …), alludeert op oude schilderijen, tv-beelden, reclamefoto’s, films, populaire bladen …

 Er zijn verbanden, maar welke? Er is wellicht een scenario, maar waarvan? Zeker is één ding: deze zorgvuldige aandacht en sensuele liefde voor het schilderen hunkert naar een creatieve waarnemer. Want laat het belangrijkste aan een schilderij volgens Devriendt nu net de interpretatie van een toeschouwer zijn.

 

27 september 2013 om 20u

Boekhandel De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen

Toegang gratis.

FranÁais English Nederlands
HoedGekruid
< Naar Boven >